Addis och Alicia    :)

Alla inlägg den 1 februari 2011

Av Addis och Alicia - 1 februari 2011 15:19

                                 Heeeej Heeeeeeeeeej!



  integritet,         konflikt                och          samarbete


      Barnen börjar samarbeta med sina föräldrars precis från första dagen de föds. Vi ser när barnen börjar gråta, antingen är de hungriga, eller så vill de ha nåt som de vill att vi ska göra till dem. Det betyder att barnen samarbetar från första början. När de inte vill äta, eller inte gillar maten visar dem oss det på olika sett, t.ex så rör de på kroppen och det betyder att dem vet deras integritet och dem vill inte att vi ska tvinga dem. 

     När vi pratar om integritet och samarbete så tror vi att barnen inte vet något, även om dem försöker visa för oss på olika sett, därför gör vi onödiga saker mot dem som till exempel det här med napp, barnet börjar gråta när den är hungrig och vill äta och vi förstår inte varför barnet gråter, så då stoppar vi en napp i munnen på dem, i stället för mat (barnet samarbetar på ett sett när det gråter, den försöker visa oss något.)  Barnet vill behålla sin integritet och har sina egna gränser, därför kan konflikter uppstå och det blir svårt att samarbeta.

     Om det inte finns något bra samarbete mellan förälder och barn, i uppfostrandet, så kan det påverka barnets framtid väldigt mycket. Om ett barn inte har ett bra samarbete med sin familj, eller i skolan, med sin lärare, eller sina skolkamrater, då tappar barnet lite självkänsla och barnets integritet sänks.




  

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards